Seznamte se - superměnič GoodWe

Náš velkoobchodní partner BayWa r.e. dlouhodobě spolupracuje s předním světovým výrobcem fotovoltaických invertorů a poskytovatelem inteligentních fotovoltaických řešení GoodWe. Z jejich dlouhodobé spolupráce vzešel superměnič a to díky nové verzi firmware. Pojďme se podívat, co vylepšený software dokáže.


Střídač, seznamte se!

Fotovoltaika na střechu. To nejsou jen panely a levnější energie. Celý systém domácí solární elektrárny je mnohem složitější. Nejprve si přibližme samotný střídač neboli měnič.

Panely zachytí sluneční záření a přemění ho na stejnosměrný proud. Ten putuje do střídače, který ho musí upravit na střídavý proud s nízkým napětím. Až ten totiž může jít k domácím spotřebičům, které denně využíváte. Střídač umístěný většinou v technické místnosti domu je i přes své kompaktní rozměry, kdy jen těžko překoná velikost poštovní schránky, nejdůležitějším článkem celého fotovoltaického systému. Více informací o tom, na jakém principu funguje střídač, celá fotovoltaika nebo jednotlivé části, jako jsou baterie, se dozvíte v našem článku ”Jak funguje fotovoltaika na rodinném domě”.

Střídač GoodWe


Měnič fotovoltaiky si nepohrává jen s proudem, má i celou řadu dalších funkcí. Příkladem jsou technické parametry pro střídače GW ET Plus 8 i 10:

Třífázový hybridní střídač se dvěma MPP trackery a možností připojení vysokonapěťových baterií.

  • Zvýšená odolnost vůči výpadku distribuční sítě (nadstandardní záložní systém pro blackout).
  • Dva samostatné výstupy, kdy jeden napájí rodinný dům a druhý spotřebiče, které by měly i při výpadku elektrické energie zůstat v provozu.
  • Přechod z běžného do záložního režimu probíhá v řádu milisekund – UPS (systém nepřerušitelného zdroje napájení).
  • Monitorovací systém fotovoltaické elektrárny – výkon FVE a stav baterie.
  • Možnost nastavit měnič jako bezpřetokový.

Střídač pro fotovoltaiku je pro celý systém mnohem víc než jen spojka, aby se proud dostal od panelů ke spotřebičům. Jeho druhotné funkce totiž podporují výsledné úspory.

 

Vlastnosti nové verze firmware DSP11

Možná vám to nic neřekne, ale vaše měniče pro fotovoltaiku (GoodWe ET Plus series 8 a 10 kW) se s novým firmware zatetelí blahem. Důvodů je několik:

  • Rychlejší regulace měniče ze 4 kW na 0 kW do pouhých 3 vteřin.
  • 10 kW měnič zvládá přetížení 125 %, do jedné fáze dodá 4,1 kW.
  • 8 kW měnič se dostane na totožnou hodnotu (4,1 kW), přetížení je pak neuvěřitelných 150 %.

 

Upgrade firmware zdarma

Máte doma střídač z naší produkce (sériové číslo si ověřte na portal-fve.cz/sn) zakoupený po 1.1.2022? Pak můžete požádat o bezplatné nahrání firmwaru do staršího zařízení. Citelně tak zvýšíte jeho výkon. Stačí se obrátit na technickou podporu naši společnosti! Bez podmínek, bez prodlev, bez další finanční investice.

instalace FVE


Měniče napětí pro fotovoltaiku (uvedené typy GW ET Plus 8 a 10) se pohybují v cenové kategorii kolem 50 tisíc korun. Upgrade firmwaru na nejvyšší možnou úroveň bez nutnosti rizika díry v rozpočtu je logický krok. Podrobnější informace, včetně poradenství, řešení na míru a nezávazných cenových nabídek ohledně fotovoltaických systémů najdete na našem webu. Pokud zvažujete solární panely pro váš dům, neváhejte nás kontaktovat.

 nezávazná poptávka